De meest populaire soorten yoga

Een overzicht van de verschillende soorten yoga: Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Bikram, Yin, Restorative en Iyengar.

de populairste yoga stijlen

Er zijn veel verschillende soorten yoga die verschillen in hun filosofie, benadering en oefeningen. Hieronder is een lijst met enkele van de meest populaire soorten yoga:

  1. Hatha yoga: Dit is een algemene term die gebruikt wordt om fysieke yoga-oefeningen te beschrijven. Hatha yoga richt zich op het balanceren van de yin en yang energie in het lichaam door middel van ademhalingstechnieken, houdingen (asana’s) en meditatie.
  2. Vinyasa yoga: Dit is een stroomgerichte yoga die gericht is op het creëren van een vloeiende beweging tussen de verschillende houdingen. Vinyasa yoga omvat ook ademhalingstechnieken en meditatie.
  3. Ashtanga yoga: Dit is een vorm van yoga die gericht is op het versterken van het lichaam en het verhogen van de flexibiliteit door middel van een gestructureerde reeks houdingen. Ashtanga yoga omvat ook ademhalingstechnieken en meditatie.
  4. Bikram yoga: Dit is een vorm van yoga die wordt beoefend in een verwarmde ruimte. Bikram yoga omvat een reeks van 26 specifieke houdingen die elk twee keer worden uitgevoerd tijdens een klas van 90 minuten.
  5. Yin yoga: Dit is een rustige vorm van yoga die gericht is op het versterken van het bindweefsel en het verhogen van de flexibiliteit door middel van lange, ondersteunende houdingen die gedurende enkele minuten worden aangehouden.
  6. Restorative yoga: Dit is een rustige vorm van yoga die gericht is op het ontspannen van het lichaam en het verminderen van stress door middel van lange, ondersteunende houdingen die met behulp van kussens, dekens en andere hulpmiddelen worden aangehouden.
  7. Iyengar yoga: Dit is een vorm van yoga die gericht is op precisie en alignment. Iyengar yoga maakt gebruik van hulpmiddelen zoals blokken, riemen en kussens om de juiste alignment te behouden tijdens de houdingen.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele soorten yoga die beschikbaar zijn. Er zijn nog veel meer soorten yoga, zoals Kundalini yoga, Anusara yoga en Sivananda yoga, om er maar een paar te noemen. Het is belangrijk om een soort yoga te kiezen die bij je persoonlijke doelen en behoeften past.

ComputerComputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *