Acht beroemde mannelijke maagden uit de geschiedenis


 1. Paus Adrianus VI (1459 – 1523). In 1522 werd deze als zeer vroom bekend staande man gekozen tot paus. Hij was erg tegen de zedeloosheid binnen de kerk. Voorgaande pausen hadden het niet altijd even nauw genomen met het celibaat.
 2. Sir Isaac Newton (Engels wis- en natuurkundige; 1642 – 1727). Hij stierf als maagd. Men heeft wel beweerd dat zijn volkomen onthouding de oorzaak was van zijn ernstige slapeloosheid.
 3. Immanuel Kant (Duits Filosoof; 1724 – 1804). Ook hij stierf als maagd.
 4. Lodewijk XVI (koning van Frankrijk; 1754 – 1793). De eerste 7 jaar van zijn huwelijk met Marie Antoinette waren volkomen seksloos. HIj leed aan fimosis, een abnormale groei van de voorhuid, die erectie pijnlijk en geslachtsgemeenschap onmogelijk maakte.Hij weigerde
  zich te laten opereren omdat hij meende dat ‘God hem zo gemaakt had’. Toen men hem tenslotte had overgehaald, onderging hij de eenvoudige operatie en genoot op zijn 23ste eindelijk ten volle van zijn huwelijk.
 5. John Ruskin (Engels schrijver; 1819 – 1900). In zijn huwelijksnacht werd hij door het zien van het schaamhaar van zijn vrouw zo geschokt dat hij zijn gehele leven seksueel abstinent bleef.
  Hij werd een obsessief zelfbevrediger – ‘een dagelijks gepleegde zelfmoord’ noemde hij het. De seksuele frustratie maakte hem gek. Hij hield een dagboek bij van zijn seksdromen en stierf als maagd.
 6. George Bernard Shaw (Brits toneelschrijver; 1856 – 1950). Hij was maagd tot zijn 29ste jaar, toen hij verleid werd door een ouder wordende weduwe. Deze ervaring schokte hem zozeer, dat hij 15 jaar lang
  abstinent bleef. Hij schreef nooit in duidelijke bewoordingen over seks, maar gebruikte o.a. het woord ”manroot’ voor penis en ‘her sex’ voor vagina.
 7. Havelock Ellis (Engels seksuoloog; 1859 – 1939). Hij masturbeerde nooit, omdat hij bang was dat hij van natte dromen een venerische ziekte zou krijgen. Hij was maagd tot hij 32 jaar oud was en bleef dat omdat hij trouwde met een lesbienne.
 8. Adolf Hitler (Duits leider; 1889 – 1945). Ondanks zijn laatste-momenthuwelijk met Eva Braun geloven vele autoriteiten op dit gebied dat hij stierf als maagd.

Bron: o.a. The Book of Lists van David Wallechinsky, Irving Wallace & Amy Wallace.

ComputerComputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *