De Meest beroemde astronauten

Astronaut

De lijst van mensen die in de ruimte zijn geweest wordt maar langer en langer. Het is niet meer bij te houden wie dat allemaal zijn geweest. Maar een paar namen blijven ons natuurlijk altijd bij. Daarom hierbij een lijst met de meest beroemde astronauten.

De meest beroemde astronauten

Neil Armstrong: Waarschijnlijk de meest bekende van allemaal, omdat hij als eerste mens op de maan heeft gelopen. Hij vertrok in 1969 met de Apollo 11 richting de maan, waarna hij de beroemde eerste maanwandeling maakte.

André Kuipers: Hij ging met een Russische Sojoez-capsule de ruimte in, de Sojoez TMA-4. H. In mei 2009 was André nog de reserve astronaut van de Belgische astronaut Frank De Winne, die in mei 2009 gelanceerd werd en in november 2009 teruggekeerd is. In augustus 2009 werd bekend dat Kuipers officieel geselecteerd was voor ISS-Expedities in 2011. Op 21 december 2011 is hij naar het ruimtestation ISS vertrokken.

Wubbo Ockels: Hij werd op 30 oktober 1985 gelanceerd met het Amerikaanse ruimteveer Challenger. Hij was verantwoordelijk voor het verloop van meer dan 75 experimenten. De missie duurde zeven dagen.

Buzz Aldrin: Hij zat samen met Niel Armstrong op de Apollo 11 en maakte als tweede persoon een maanwandeling.

Yuri Gagarin: Hij was de eerste mens die ooit in de ruimte heeft gevlogen. Op 12 april 1961 maakte hij als eerste een rondje om de aarde met de Vostok.

Lodewijk van den Berg: Hij werd gelanceerd op 29 april 1985 met de spaceshuttle Challenger op 29 april 1985. Tijdens de missie van zeven dagen voerde Van den Berg verschillende experimenten uit op het gebied van kristalgroei. Ondanks dat hij in Nederland geboren is, was hij officieel geen Nederlander tijdens deze vlucht. Hij had namelijk toen reeds een Amerikaans paspoort.

Sally Ride: Op 32-jarige leeftijd was zij de eerste vrouw in de ruimte. Zij is in 1983 en in 1984 meegegaan met de spaceshuttle Challenger.

Alan Shepard: Hij was de tweede persoon ooit in de ruimte en de eerste Amerikaan die in de ruimte verbleef. Dit was in 1961.

John Glenn: Hij was de eerste Amerikaan die een baan om de aarde vloog en de 5e persoon ooit in de ruimte. Op 20 februari 1962 vloog hij met de Friendship 7 mission in een baan om de aarde.

Pete Conrad: Hij was de derde persoon die op de maan liep. Dit deed hij tijdens de vlucht van de Apollo 12 in november 1969.

Bron: o.a. ranker.com

ComputerComputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *