Meest gevaarlijke drugs

Drugs

Van drugs is het algemeen bekend dat het verslavend is en het lichaam vernietigd. Maar er zit nog wel wat verschil tussen de soorten drugs op de ‘markt’. Hieronder een lijst met de meest gevaarlijke drugs in de wereld.

Meest gevaarlijke drugs

 1. Crack (rookbare cocaïne)
  Crack is een rookbare variant van cocaïne en daarmee een harddrug. Het staat op Lijst I van de Opiumwet, nadat het in 1961 internationaal verboden werd.
 2. Heroïne
  Heroïne is een illegale drug die zeer verslavend is. Overal in de wereld wordt door miljoenen verslaafden heroïne gebruikt, die niet in staat zijn om de vreselijke drang te overwinnen. Ze gaan elke dag door met gebruiken omdat ze de verschrikkingen van het afkicken niet onder ogen kunnen zien.
 3. Alcohol
  Het wordt als een kalmerend middel geclassificeerd, wat inhoudt dat het belangrijke lichaamsfuncties vertraagt, resulterend in onduidelijk spreken, wankele bewegingen, verstoorde waarneming en vertraging van de reactiesnelheid.
  Een overdosis alcohol veroorzaakt ernstige kalmerende effecten (het onvermogen om pijn te voelen, vergiftiging waarbij het lichaam het gif uitbraakt en uiteindelijk bewusteloosheid of erger, coma of dood door ernstige giftige overdosis). Deze reacties hangen af van hoeveel er is gedronken en hoe snel.
 4. Crystal meth
  Methamfetamine is een witte kristalvormige drug die mensen gebruiken door hem te snuiven, te roken of met een spuit te injecteren. Sommigen slikken het zelfs gewoon in. Elke gebruiker krijgt een sterk verlangen om met de drug door te gaan, omdat het een vals gevoel van geluk en welzijn teweegbrengt – een roes – een sterk gevoel van zelfvertrouwen, hyperactiviteit en energie. En je hebt geen honger meer. De gevolgen van deze drug houden gewoonlijk zes tot acht uur aan, maar kunnen in sommige gevallen wel een hele dag duren.
 5. Cocaïne
  Cocaïne is een van de meest verraderlijke drugs. Het is bijna onmogelijk om nog van deze drug af te komen als je er eenmaal mee begonnen bent. Lichamelijk gezien geeft het een kunstmatig gevoel van geluk en opwinding, maar gebruikers ontwikkelen al snel een gewenning. En dan voel je je juist slechter dan vóór je de drug nam.
 6. Amfetamine (speed)
  De werkzame stof in speed is amfetamine. Dit is de chemische variant van efedrine (van de ephedraplant). Speed komt meestal voor in poedervorm en wordt vaak versneden, meestal met caffeïne.
 7. Tabak
  Tabak wordt gemaakt uit de gedroogde bladeren van de tabaksplant (Nicotiana tabacum) en wordt gerookt als sigaret, pijp of sigaar. Tabak valt onder de genotmiddelen. Het heeft stimulerende eigenschappen. Gebruik van tabak wordt door rokers ook ervaren als rustgevend en gezellig. Tabak is sterk verslavend. De meeste rokers raken verslaafd. Na enige tientallen sigarretten kan er al lichamelijke afhankelijkheid ontstaan. Lichamelijke afhankelijkheid betekent dat er sprake is van tolerantie en onthoudingsverschijnselen. 
 8. Methadon (vervangmiddel voor heroïne)
  Methadon is net als heroïne een opiumachtige stof. Beide stoffen hebben dus een gelijkaardige werking. In tegenstelling tot heroïne is methadon echter een medicijn en dus legaal. Het wordt in de drughulpverlening gebruikt om heroïnegebruikers te helpen ontwennen. Methadon komt meestal voor als siroop.
 9. XTC
  XTC is illegaal. Het is door de overheid geclassificeerd als Schedule I drug, een categorie waarin alleen gevaarlijke niet-medische substanties worden opgenomen. Andere drugs uit deze categorie zijn onder andere heroïne en LSD. Bezit, handel of productie leidt tot gevangenisstraffen van vier jaar tot levenslang en boetes tot vier miljoen dollar, afhankelijk van welke drug en de hoeveelheid ervan.
 10. GHB (slaapmiddel/ narcosemiddel/ partydrug)
  GHB (Gamma Hydroxyde Boterzuur) werd vroeger als narcosemiddel bij operaties gebruikt. Vanwege de bijwerkingen en het lastige doseren gebeurt dat niet meer. GHB is verkrijgbaar als een stroperige, zoute vloeistof en zit vaak in een plastic buisje van 5 ml. Door het gebruik van GHB kun je out gaan, je verliest je bewustzijn. Outgaan is riskant. Langdurig en intensief gebruik van grote hoeveelheden GHB kan leiden tot afhankelijkheid.

Bronnen o.a.:

 

ComputerComputer

Één reactie

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *