De bekendste Nederlandse architecten

Rem Koolhaas

Nederland heeft een paar grote architecten voortgebracht, waarvan sommigen internationaal bekend zijn. Hieronder een lijst met de bekendste Nederlandse architecten.

De bekendste Nederlandse architecten

  1. Rem Koolhaas: In 1975 richtte Koolhaas met de architect Elia Zenghelis het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) op. Vanaf dat moment is Rem Koolhaas uitgegroeid tot een wereldberoemde architect.
  2. Pierre Cuypers: Het beroemde gebouw het Rijksmuseum is van zijn hand.
  3. Piet Blom: Beroemd geworden door zijn Kubus woningen in Rotterdam en Helmond.
  4. Hendrik Petrus Berlage. Het bekendste gebouw van zijn hand draagt ook zijn naam: de Beurs van Berlage.
  5. Willem Dudok. Ondanks dat hij nooit een opleiding als architect heeft gevolgd, is hij bekend voor o.a. het ontwerp van het raadhuis in Hilversum.
  6. Cornelis Peters. Deze architect is vooral bekend door enkele prachtige postkantoren, waaronder het postkantoor van Arnhem.
  7. Ben van Berkel. Is waarschijnlijk wel het meest  bekend van de Erasmusbrug. Maar ook het Mercedes-Benz gebouw in Stuttgart is van zijn hand.
  8. Gerrit Rietveld. De bekendste architect uit De Stijl periode. Vooral zijn Schröderhuis in Utrecht is een beroemd gebouw en staat op de werelderfgoedlijst.
  9. Sjoerd Soeters. Deze architect is verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van de Haverleij in Den Bosch. Ook De Piramides in Amsterdam is van zijn hand.
  10. Herman Hertzberger. Hij heeft o.a. het gebouw van Centraal Beheer, muziekcentrum Vredenburg en Theater aan het Spui ontworpen.

Bron: Houstry

ComputerComputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *