- Mignonnette (Engels: split). Zeer klein flesje van wisselende vorm en inhoud. Meestal 200 ml (Champagne), soms 187.5 ml (wijn).
- Fillette 0.375 l = 1/2 fles. Wordt meestal gebruikt in de horeca. 0.35 l voor Val de Loire wijn.
- Petite bouteille (Flesje). 0.5 l. Wordt gebruikt in de horeca. 0.5 l flessen worden ook gebruikt voor de Hongaarse dessertwijn Tokaj.
- Clavelin 0.62 l, uitsluitend voor de gele Jura wijnen.
- Bouteille (fles). 0.75 l. Standaard wijnfles. Engelse maat: 27 fluid ounce.
- Magnum 1.5 l = 2 flessen.
- Tappit-hen 2.25 l = 3 flessen (Bordeaux, Port).
- Marie-jeanne 2.25 l = 3 flessen. Hoofdzakelijk voor Bordeaux. Soms: 3 l = 4 flessen.
- Double Magnum 3 l = 4 flessen (Bordeaux, Port).
- Jeroboam doorgaans 3 l = 4 flessen (Champagne). Soms: 5 l = 6.67 flessen (Champagne, Bourgogne, Port). Een andere bron meent dat tot 1978 de Jeroboam stond voor 3 l = 4 flessen (Bourgogne, Champagne), 4 l = 4 flessen (Port), 4.5 l = 6 flessen (Bordeaux); en sinds 1979 voor alle wijnen: 5 l = 6.67 flessen.
- Rehoboam 4.5 l = 6 flessen (Champagne, Bourgogne).
- Mathusalem (Engels: Methuselah). 6 l = 8 flessen (Bourgogne, Champagne).
- Impériale 6 l = 8 flessen (Bordeaux).
- Salmanazar 9 l = 12 flessen (Champagne).
- Balthazar 12 l = 16 flessen (Champagne).
- Nabuchodonosor (Engels: Nebuchadnezzar). 15 l = 20 flessen (Champagne).
- Melchior 18 l = 24 flessen.
- Souverain 26 l = 34 flessen (Champagne).
Bron: http://home.hetnet.nl/~vanadovv/Trefwoorden.html.